Spiritual fu*ckboy

Spiritual fu*ckboy je nov izraz, katerega nastanek dokazuje vedno večjo razširjenost tega fenomena. Ta izraz bom definirala, da bodo mlada dekleta, ki se ne spogledujejo samo s fanti, ampak tudi s spiritualnostjo, lažje prepoznala kdaj pred njimi stoji duhovno zrel moški, kdaj pa spiritual f*ckboy.

Spiritual f*ckboy je moški, bolj natančno fant, ki je karizmatičen in retorično sposoben. Rad se posluša, ko citira duhovne knjige, govori o svojih življenjskih nazorih, čustvih, mističnih izkušnjah in travmah iz otroštva. Spiritualnost je njegov “game”, s katerim daje vtis čustveno odprtega moškega, zato je ženskam hitro privlačen.
A vse te spretnosti zna tudi selektivno uporabiti in prirediti za dosego svojega cilja in spretno izogibanje odgovornosti, resnični ranljivosti in soočenju s sabo.

Svoje blokade predstavi kot svoje prednosti in spiritualno superiornost s katero preusmeri problem iz sebe na drugega. Pravi, da je treba širiti ljubezen, zato vara in išče potrditev v seksu. Pravi, da je ljubezen svobodna, zato prezira comitmment in monogamijo. Pravi, da je ljubezen brezpogojna, zato ne mara mej, dogovorov, spoštovanja, odgovornosti in čustvenih potreb drugih. Pravi, da je to omejitev, ki izhaja iz ega.

Zato išče labilno osebnost- punčko, ki se ne zaveda svoje moči in ima porušen barometer toleriranja. Če ga ta sooči ali izrazi čustva ji očita, da je to njen ego in jo pošlje na terapijo. Misli, da jo mentorira, a jo v resnici manipulira.

Ko ga vpraša ali jo vara, nikoli ne odgovori z ja ali ne, ampak začne filozofirati o brezpogojni ljubezni in svobodni volji…Oseba se ob spiritual f*ckboyju nikoli ne počuti varno in samozavestno, a za to potem krivi sebe! Misli, da je v njej problem, ker ni dovolj spiritualna. Na koncu podvomi v vse svoje občutke in potrebe.

Tako se ženska, ki je že ranjena še enkrat re-travmatizirana. In to s pomočjo duhovnosti. Spiritual f*ckboy pa še vedno brez kančka odgovornosti hodi okrog s svojo budistično ogrlico in čustveno zlorablja mlada dekleta z občutkom, da je skoraj razvetljen.

Zato pozor! Ni dovolj samo meditacija in “deep quoti”, pomemben je karakter, vrednote in dejanja, ki se kažejo v najbolj vsakdanjih stvareh.💖