Ženska z mejami

Sama sem vedno slavila vse lastnosti, ki žensko delajo ženstveno. Vedno sem videla veliko moč v ženski energiji, ampak priznam, da jo v zadnjem času vidim drugače, kot sem jo videla prej.

Ženska energija je bila zame vedno povezana z mehkobo, milino, nežnostjo, ljubeznijo, sočutjem, razumevanjem, toplino, čutenjem, intuicijo, negovanjem, spontanostjo, seksapilom, uživanjem in sposobnostjo slediti…

Ampak vse te lastnosti so lahko dvorezni meč.

Če ženska teh lastnosti ne podkrepi in nadgradi, ostanejo to samo lastnosti punčke in ne ženske. To kar sem dolgo časa mislila, da je energija ženske, je v resnici energija punčke. Punčke, ki se ne zaveda v celoti svoje moči.

Če želi zares izkusiti svojo moč mora transcendirati iz punčke v žensko. Ženska, ki dozori, ima poleg zgoraj naštetih lastnosti, brez da njih zanemarja, tudi karizmo, prezenco, pogum, in modrost. Ni ženska, ki je v ozadju, prestrašena in vodljiva v smislu tega, da se ne zna odločati zase in vedeti kaj je dobro za njo. Ni ženska, ki ne zna stopiti v ospredje in se zavzeti zase, se dobro počutiti v svoji koži, biti odgovorna in brez opravičila živeti sebe, ki ne znati postaviti mej, uživati, ustvarjati in deliti…

Biti ženska ne pomeni biti samo nežen cvetek, ki ga veter odnaša sem in tja. Ne pomeni biti samo sledljiva deklica, ki s svojim čarom naivnosti in nedolžnosti privlači in sprosti vse okrog sebe. Ne, če s tem zanemari sebe. Ljudje jo popijejo kot nektar. Pijejo njeno lahkotnost in brezskrbnost, pijejo njeno magnetičnost in igrivost. Ljudje črpajo od nje, sama pa samo daje.

Ženska je lahko igriva ljubimka, ki deluje pomiritveno in hkrati kraljica, ki ve kaj hoče. Ženska mora povezati v sebi oboje. Lahkotnost in odgovornost. Nežnost in prodornost.

Mnogim ljudem okrog punčke, ne bo v interesu, da postane ženska. Dokler ni, si lahko od nje vzamejo kar želijo in potem gredo. Nekateri moški se njene spremembe ustrašijo in jo potiskajo nazaj v energijo punčke. Ampak ne “pravi” moški. Pravi moški ob sebi želi žensko, ne punčko, ki jo lahko vrti kot marioneto. Žensko, ki ga dopolnjuje in jo v celoti spoštuje.