"Cool" girl

Fant je na zabavi s svojo punco in na njej sreča svojo bivšo punco. Nenavadno se je razveseli, jo objema in samo njej posveti preostanek večera, medtem ko njegova punca prijazno stoji zraven, se smehlja in se obnaša kot, da je to ne moti.
Moj takratni fant to opazuje in komentira, da mu je zelo všeč njen odziv, ker je nič ne moti.
S tem mi je dal vedeti kako naj se odzovem jaz v takšnem primeru. Kako naj bom "cool” punca.

In cool punce so všeč moškim. Sploh moškim, ki so uspešni in ne rabijo še ene ženske, ki jim bo skakala po glavi. Cool punca se ne pritožuje, se ne razjezi, ne komplicira, ne izpostavi svojih potreb, nima preferenc in ne postavlja mej. Je “easy going”, sexy brez da se trudi…Je zabavna, razumevajoča, brezskrbna ali spiritualna. Včasih tudi divja in seksualna.

Nič ni narobe, če ima ženska takšne lastnosti, narobe pa je, če misli, da jim mora imeti, zato da bo všeč moškim. Če se pretvarja, da si bo zaslužila ljubezen. Če igra na karto “neljubosume” punce, ker bo fant nad njo navdušen. Če zatre svoja resnična čustva in potrebe, zato, da bo ugajala. Da ga bo impresionirala s svojo svobodomiselnostjo, odprtostjo in neobremenjenostjo.

V njej pa se nabirajo solze, boli jo trebuh in stiska tesnoba….V njej je konflikt, ki ga skriva za nasmeškom. Sprašuje prijateljice za nasvet in postaja vedno bolj nesigurna vase.

A pravila so jasna. Ena beseda preveč in izpadeš nehvaležna, tečna in problematična.
Zato igraš na edino karto, ki ti je sploh omogočila priti zravn. Si cool punca! To je zdaj tvoja identiteta. Ti ne težiš, ti si ok z vsem!

A čeprav izpadeš cool, ti ni cool! Poznam veliko žensk, ki jim ni cool kako se obnaša njihov fant in se ne počutijo dobro, ampak morajo igrati na to karto. A cool punca nikoli ni tako cool kot izgleda in kot to misli njen fant.

Čeprav misli, da bo s tem pridobila več ljubezni, dobi še manj spoštovanja. Misli, da bo postala popolna ženska, a postane blueprint nekoga drugega. Ne postane najboljša verzija sebe, postane nečloveški ideal- mit, ki ga je izumil moški. Moška fantazija, ki nima veze z avtentično žensko, ki pozna svojo vrednost! Zato ne bodi to, kar misliš da moraš biti, ampak bodi to kar zares si!