Čustveno nedostopen

Ženske se pogosto zagledamo v moške, ki so čustveno nedostopni. Zdijo se nam privlačni zaradi navidezne stabilnosti in racionalnosti ob kateri se počutimo varne.

Hladnost in distanca ga delata mističnega in bolj kot je nekaj nedosegljivo bolj je zaželjeno. A kakorkoli je na začetku mamljivo, se sprevrže v zadušljivo.

Maske, ki jih moški ponavadi nosi, da prekrije in kompenzira svojo čustveno zavrtost se ti kmalu zazdijo dolgočasne in neprepričljive, četudi so bile na začetku zapeljive. Na tebi ne bodo več delovale, ne bodo te več impresionirale. Morda ga boš gledala kako z njimi ustvarja izjemen vtis za druge, ampak ti, ki si v odnosu z njim, se boš te igre počasi naveličala. Zdela se ti bo izrabljena in površinska. In želja po pristnem in iskrenem odnosu se bo brezkompromisno povečevala.

Sama sem se v odnosu s čustveno nedostopnim moškim, še na tako lepem mestu, počutila izjemno samo in spregledano. Tudi, če sva bila fizično blizu sem imela občutek, da sva kilometre narazen. Vsi filozofski pogovori se enkrat končajo, vse zgodbe so že povedane….zdaj pa bi rad samo videl človeka, ki je. Ranljivega, brez maske nadvlade, neodvisnosti in nezmotljivosti. Ves balast na neki točki odpade, ostane čistost in prisotnost v svoji nepopolnosti. Samo to ustvarja bližino.

A čustveno zaprt moški se noče čustveno odpreti, ker bi s tem izgubil svojo pozicijo moči in kontrolirano prezenco, po katerih hlasta in si z njo daje vrednost. Tvoja ranljivost in odprtost, ki je bila podana tudi kot spodbuda njemu, ostane enostranska. Morda bo celo izkoriščena in uporabljena kot orodje proti tebi.

Čustveno zaprt moški je redko samo čustveno zaprt, ampak tudi čustveno manipulativen. Svojih čustev in sebe ne pokaže, igra pa se s tujimi kot bi premikal figurice na šahovnici- strateško in premišljeno. S svojo igro te spravi v šah mat pozicijo. Tam bo vsaka tvoja poteza nesmiselna in brez pomena. Čustvena manipulacija pusti velike posledice na našem čustvenem telesu, večje kot si mislimo.

Je ta neustavljiva privlačnosti res vredna poškodovanega srca? Ta moški ti ne more dati tega kar nima in ti mu ne moreš dati tega, kar ne ve, da rabi. Naj igra svoj čustveni šah s kom drugim!