Odvisni od ljubezni

Vsi ljudje hrepenimo po ljubezni. A nobena ljubezen ni slajša od ljubezni tistega, ki te noče. Tistega, ki te zavrača.

Prisvojiti si ljubezen tistega, ki te ne upošteva, ki mu ni mar, ki te ne spoštuje in ne vrednoti, je najvišji dosežek in potrditev za naš ego. Je adrenalinska igra z veliko tveganja, a z visokimi “nagradami”.

Ta ljubezen je nedosegljiva, a ravno zato tako opojna. Ker je nimaš, beračiš za njo. Ker se ti izmika, se še bolj trudiš za njo. Ker nikoli ni varna, hrepeniš po njej. Ker vedno hodiš po robu, ker se odnos vedno končuje, ker nikoli ni dovolj, te vrže v “loop”. Ne moreš ven, ker te zasvoji.

Zasvoji te naslada vznemirjenja med nizkimi padci in visokimi vzponi, med ignoranco in intenzivnostjo, med vroče in hladno, med kaznijo in nagrado, med push in pull, med sovražim in ljubim.

Ni je večje naslade in oljašanja kot objem po burnem prepiru. Kot mala pozornost po varanju, pobotanje po tem, ko smo šli skoraj narazen. “Bare minimum” v takem odnosu postane maksimum na katerega pristaneš in se ga celo razveseliš.

Tako kot bi odvisnik od droge naredil vse za še eno “dozo”, bi mi naredili vse za še eno “dozo” njegove ljubezni. Ne glede na sredstva. Znižali bi standarde, razveljavili meje, požrli besede, klečeplazili, prosili, tolerilrali, se opravičevali…Največ nam pomeni potrditev od ljudi, ki nam ne dajo priznanja. Samo ta je relevantna za nas.

Ljubezen postane gemblanje. Veliko staviš, nekaj dobiš, ampak vedno več izgubiš. Ne moreš ven, ker te vleče misel; kaj če mi tokrat uspe…

Misliš, da je ljubezen, ki je prigarana, več vredna kot tista, ki ti je dana. Slednja, ti je dolgočasna in premalo strastna. Tolažiš se v rokah tistega, ki te prizadane. Vztrajaš in se vračaš k njemu.

A ko iščeš njegovo potrditev v resnici iščeš potrditev zase. A ta ne pride. Morda dobiš bitko, ampak nikoli vojne. Če si želel dobiti ljubezen od staršev, ki jim ni bilo mar in te niso slišali, v resnici nisi obupal. Isto potrebo želiš zdaj zadovoljiti pri partnerju, ki odslikava tvoje starše. Poustvarili smo si isto situacijo iz otroštva in nadaljevali to misijo. Zato je tako pomembno, da zavselej in zavestno odstopiš od te igre.

Da prideš na energijski nivo, kjer ne rabiš in ne iščeš več te potrditve, ker je ne bo. Potrditev moraš poiskati znotraj sebe! To je zdravljenje, ki zahteva čas, zato pojdi na pot! Zaslužiš si več, ne samo drobtinic.